Οδηγίες για την λεύκανση

Με τις παρακάτω οδηγίες μπορείτε να εξασφαλίσετε λευκότερο χρώμα δοντιών εύκολα και ανώδυνα.

1. Αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, για μία ώρα. Ελαττωστε την κατανάλωση τροφών και ποτών με χρωστικές ουσίες μέχρι και μια εβδομαδα μετά το τέλος της λεύκανσης, για να σταθεροποιηθεί το νέο χρώμα των δοντιών.Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να περιορίσετε όσο μπορείτε το κάπνισμα και τον καφέ, και να αποφύγετε τροφές/ποτά όπως βατόμουρο, παντζαρια, σοκολάτες, κεράσια, τσάι, κόκκινο κρασί και αναψυκτικά με χρωστικες.

2. Αποφύγετε για το ίδιο χρονικό διάστημα την κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών, όπως πορτοκάλια και λεμόνια, καθώς μπορούν να προκαλέσουν μικρή ευαισθησία στα δόντια σας.

3. Τηρήστε πολύ καλή στοματική υγιεινή, βουρτσίζετε με μαλακή οδοντόβουρτσα και λευκαντική οδοντόκρεμα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και πριν και μετά από κάθε εφαρμογή του τζελ (γέλης) λεύκανσης στα δόντια σας . Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα κατά προτίμηση πριν από τον βραδινό σας ύπνο

4. Αν απαιτείται η χρήση στοματικού διαλύματος, χρησιμοποιήστε διάλυμα που δεν περιέχει χλωρεξιδίνη

5. Η ποσότητα τζελ (γέλης) λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί στους νάρθηκες θα είναι ίση με μια «φακή» σε κάθε δόντι. Η τοποθέτηση περίσσιας υλικού στους νάρθηκες δεν επιταχύνει την διαδικασία της λεύκανσης.Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσια υλικού από τα ούλα, με μια μποτονέτα ή με την οδοντόβουρτσα σας.

6. Διατηρείτε τους νάρθηκες λεύκανσης πάντα καθαρούς πριν και μετά την τοποθέτηση τζελ, ξεπλένοντας με νερό. Φροντίστε να είναι πάντα στεγνοί πριν την τοποθέτηση τζελ (γέλης)

7. Σε περίπτωση εμφάνισης ευαισθησίας δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, σταματήστε την χρήση του τζελ (γέλης) λεύκανσης με τους νάρθηκες για μία ημέρα. Μπορείτε να πάρετε αναλγητικά δισκία, ένα ανά 4ωρο ή 6ωρο, αν η ευαισθησία συνεχίσει, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας, για να σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

8. Το τζελ (γέλη) λεύκανσης είναι απαραίτητο να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Ειδικά το καλοκαίρι, θα χρειαστεί να το διατηρείτε στο ψυγείο και να το βγάζετε εκτός ψυγείου 1 ώρα πριν τη χρήση