Οδηγιες μετά από ενδοδοντική θεραπεία

Κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας μπορεί να παρουσιαστεί ευαισθησία του δοντιού κατά την μάσηση, αίσθημα βάρους ή σπανιότερα πρήξιμο της περιοχής και πόνος.

Σε αυτή την περίπτωση ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες :

1. Κάνετε πλύσεις του στόματος με ζεστό αλατόνερο (διαλύστε 1 κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό) ή χαμομήλι για 5 λεπτά και θα επαναλάβετε κάθε 1 – 2 ώρες.

2. Αν παρουσιαστεί πρήξιμο στην περιοχή τοποθετείστε πάγο εξωτερικά στην περιοχή (στο δέρμα,) για περιορισμό του οιδήματος, τυλιγμένο σε πετσέτα, κρατείστε το εκεί 5 – 10 λεπτά και επαναλαμβάνετε κάθε 1 – 2 ώρες

3.Αν πονάτε μπορείτε να πάρετε παυσίπονα δισκία (ponstan, Panadol, Algofren,Mesulid), μετρά απλό επικοινωνία με τον οδοντίατρο σας.

5. Στα δόντια στα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η θεραπεία συνήθως τοποθετείται ένα προσωρινό σφράγισμα. Από την ώρα της τοποθέτησής του καλό είναι να μην φάτε για 1 ώρα μέχρι να σκληρύνει και να σταθεροποιηθεί. Υπάρχει περίπτωση το σφράγισμα να φύγει είτε ολικώς είτε μερικώς, Αν αντιληφθείτε ότι έχει απομακρυνθεί ολόκληρη η έμφραξη πρέπει να προσέλθετε στο ιατρείο για την άμεση αντικατάστασή της.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.