Οδηγίες μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων

1. Αποφεύγετε το κάπνισμα, τουλάχιστον για ένα 24ωρο, για να διευκολύνετε την επούλωση της περιοχής.

2. Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την πίεση σας για τις επόμενες 3 μέρες.

3.Όσον αφορά στη διατροφή σας την πρώτη μέρα αποφεύγετε ζεστές και σκληρές τροφές. Για τις επόμενες 3 ημέρες προτιμήστε μαλακή και χλιαρή τροφή. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

4.Ειναι πιθανόν να εμφανιστεί οίδημα (πρήξιμο) στη χειρουργημένη περιοχή. Για την πρόληψη του και τη μείωση του μετεγχειρητικού πόνου τοποθετήστε μια παγοκυστη εξωτερικά της χειρουργημένης περιοχής για 10' με διάλλειμα 10' για τις πρώτες 4-5 ωρες μετεγχειρητικά.

5. Μην αμελείτε τη στοματική υγιεινή βουρτσίζετε κανονικά τα δόντια σας με μαλακή οδοντόβουρτσα εκτός από την χειρουργημένη περιοχή. Για τον καλύτερο έλεγχο της πλάκας στις περιοχές οπού δεν μπορείτε να βουρτσίσετε θα σας έχει δοθεί από τον οδοντίατρο συνταγή για στοματικό διάλυμα χλωρεξιδίνης. Κάνετε πλύσεις τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και μετά από κάθε γεύμα. Έτσι, κρατάτε την περιοχή της επέμβασης καθαρή και απομακρύνετε τα μικρόβια που μπορεί να την μολύνουν.
Αρχίζετε τις στοματοπλύσεις την επόμενη μέρα της επέμβασης.

6.Ειναι αναμενόμενο να υπάρχει πόνος και ενόχληση μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Για το λογο αυτο σας έχουν χορηγηθεί κατάλληλα παυσίπονα ή/και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Λήψη αντιβιοτικών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί.

7.Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται σε 7 ή 14 μέρες αναλόγως με το είδος την επέμβασης.

Για οποιαδήποτε αλλη απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.