ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ (DENTAL FILLERS)

H χρήση υαλουρονικού οξέος – Dermal Fillers, είναι η καταλληλότερη, ασφαλέστερη, μη χειρουργική αισθητική παρέμβαση προσώπου, η οποία δύναται να πετύχει το "γέμισμα" ήδη σχηματισμένων ρυτίδων.Χρησιμοποιείται για περιοχές γύρω από το στόμα, για διαμόρφωση των χειλέων, για αύξηση των ζυγωματικών, για επιδιόρθωση της γραμμής της κάτω γνάθου και αλλού.Ανάλογα με το περιστατικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή μόνο του ή σε συνδυασμό με τη θεραπεία της βουτυλινικής τοξίνης – μπότοξ.Η όλη διαδικασία είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και μπορεί να γίνει όσο συχνά θέλουμε, δεδομένου ότι το υαλουρονικό οξύ δεν είναι φάρμακο, αλλά φυσικό συστατικό του οργανισμού μας

botox2


Οι δερματικές ουσίες πλήρωσης αποτελούν όχι έναν εναλλακτικό, αλλά ένα συμπληρωματικό τρόπο μείωσης των ρυτίδων του προσώπου, σε σχέση με το Μπότοξ. Είναι ενέσιμα σκευάσματα που τοποθετούνται υποδερμικά στην επιθυμητή περιοχή και με τον όγκο τους μειώνουν έως και εξαφανίζουν τις ρυτίδες. Η χρήση τους βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στις μόνιμες ρυτίδες, εκεί δηλαδή που το Μπότοξ δεν μπορεί να μας προσφέρει πολλά, λόγω του ότι το δέρμα έχει μια μόνιμη πτύχωση που δεν οφείλεται πια στην κίνηση του υποκειμένου μυός. Σύμφωνα με τα παραπάνω μια ιδανική Δ.Ο.Π. πρέπει να είναι ασφαλής και εύκολη στη χρήση, βιοσυμβατή, μη τοξική, αντί-αλλεργική, με σταθερότητα αλλά και βιοαπορροφίσιμη και βέβαια να προσδίδει φυσικό αποτέλεσμα. Κυκλοφορούν πολλά είδη Δ.Ο.Π αλλά το πιο συνηθισμένο που ικανοποιεί όλα τα προαναφερθέντα κριτήρια είναι το υαλουρονικό οξύ.

Η μεγάλη επιτυχία στη χρήση του στην αισθητική ζώνη του προσώπου είναι πως, εκτός από ένα απολυτά φυσικό αποτέλεσμα, καθώς με το πέρασμα των μηνών διασπάται, προσφέρει και πολύ καλή ενυδάτωση στο δέρμα της περιοχής που τοποθετήθηκε.

Στο οδοντιατρείο οι εφαρμογές των Δ.Ο.Π μπορούν να γίνουν στις εξής περιοχές του προσώπου:  

Στις ρινοχειλικές αύλακες

Στο μεσόφρυο

Στις γενειοχειλικές αύλακες

Στη διατήρηση και τονισμό της γραμμής των χειλιών και του φίλτρου του άνω χείλους

Για την αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωματικών, των παρειών.

Επίσης η χρήση του υαλουρονικού οξέως και γενικότερα των Δ.Ο.Π. στην εξάλειψη ουλών και δερματικών ατελειών, που προκλήθηκαν π.χ. από τραυματισμό ή από ακμή, είναι πραγματικά εκπληκτική.



Τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο.