ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η αισθητική του χαμόγελου και η κατανομή του προσώπου είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες, που λαμβάνουμε υπόψη κατά το σχεδιασμό της θεραπείας στην Ορθοδοντική. Η επιστημονικά σχεδιασμένη ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στη γενικότερη αισθητική του προσώπου, ενώ ένα μη ορθά καταρτισμένο σχέδιο θεραπείας μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για το πρόσωπο.

orthodontiki


Σε ένα αισθητικό χαμόγελο θα πρέπει ιδανικά να μη φαίνονται τα ούλα ή να φαίνονται πολύ λίγο πάνω από τα άνω πρόσθια δόντια.

Σε ορισμένους ασθενείς στο χαμόγελο φαίνονται έντονα «μαύρες ζώνες» μεταξύ των πίσω δοντιών και της παρειάς (μάγουλο) (buccal corridors). Και σε αυτή την περίπτωση η ορθοδοντική μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση αυτών των ζωνών, με πολύ προσεκτική διεύρυνση των οδοντικών τόξων.

Ένας άλλος παράγοντας που είναι σημαντικός για την αισθητική και τη συμμετρία του προσώπου και του χαμόγελου είναι, κατά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας η μέση γραμμή του προσώπου μας και η μέση γραμμή των δοντιών μας να συμπίπτουν.

Τέλος, τα άνω μπροστινά δόντια πρέπει να έχουν μια μικρή κλίση προς τα έξω στο τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για το χαμόγελο όσο και για τη στήριξη και τη σωστή θέση του άνω χείλους.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ Invisalign®

Η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες είναι μια επαναστατική μέθοδος χωρίς να τοποθετούνται σιδεράκια. Οι νάρθηκες αυτοί είναι ειδικά σχεδιασμένες πλαστικές μεμβράνες, που κατασκευάζονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια της Αμερικής, σύμφωνα με τα διαγνωστικά στοιχεία που έχει στείλει ο ειδικός ορθοδοντικός στην εταιρία κατασκευής. Αφού γίνει ψηφιοποίηση των δοντίων και της σύγκλεισης, γίνονται στον υπολογιστή σταδιακές μετακινήσεις των δοντιών, μέχρι τη τελική διόρθωσή τους. Κατόπιν εγκρίσεως από τον ορθοδοντικό σας, κατασκευάζεται μια σειρά από διαδοχικούς νάρθηκες για τα δόντια της άνω και κάτω γνάθου.
Οι νάρθηκες αποστέλλονται αριθμένοι και είναι πλήρως εξατομικευμένοι. Μετά τη λήψη οδηγιών, εφαρμόζονται και αφαιρούνται από εσάς. Κάθε 15 ημέρες μεταβαίνετε στους επόμενους νάρθηκες για συνέχιση της θεραπείας και ο ορθοδοντικός σας ελέγχει την πρόοδο. Οι νάρθηκες ασκούν ήπιες πιέσεις στα δόντια, επιτυγχάνοντας σταδιακές μετακινήσεις τους. Θα πρέπει να φοριούνται όλο το 24ωρό και να αφαιρούνται μόνο για φαγητό και βούρτισμα.
Το υλικό κατασκευής των ναρθήκων είναι διαφανές πλαστικό, λεπτού πάχους και άριστης εφαρμογής, αποδίδοντας υψηλή αισθητική. Η ορθοδοντική σας θεραπεία γίνεται αόρατα, χωρίς να επηρεάζει την ομιλία και γενικά την κοινωνική σας ζωή. Ιδανικοί για ενήλικες και επιλεγμένα για εφήβους. (Invisalign®)

10+1 λόγοι για να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία

 1.  Τα δόντια τοποθετούνται στην απόλυτα σωστή θέση στα οστά που τα στηρίζουν και σχέση μεταξύ τους (σύγκλειση), προδίδοντας απαράμιλλη δυναμική στο χαμόγελο.
 2. Η άνω και κάτω γνάθος κατευθύνονται σε αρμονική σκελετική σχέση, εκμεταλλευόμενοι το δυναμικό αύξησης ή τις δυνατότητες τις ορθογναθικής χειρουργικής.
 3. Τα μαλακά μόρια του προσώπου (π.χ. χείλη, μάγουλα, δέρμα κάτω από το πηγούνι) αναδιατάσσονται, εξαιτίας των οδοντικών και σκελετικών διορθώσεων, προδίδοντας αισθητική και ομορφιά.
 4. Η στοματική υγιεινή αναβαθμίζεται και διευκολύνεται, καθώς τα ευθυγραμμισμένα δόντια καθαρίζονται πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας δραστικά την πιθανότητα τερηδονισμού και νόσων των ούλων
 5. Η οδοντική σύγκλειση ομαλοποιείται και οι λειτουργικές φορτήσεις των δοντιών και των γνάθων κατανέμονται σωστά, βελτιώνοντας την μάσηση και αποφεύγοντας φθορά των δοντιών, τραυματισμό των ούλων και πόνο της άρθρωση.
 6. Οι οδοντικοί τραυματισμοί αποφεύγονται, κυρίως στα πρόσθια δόντια που προεξέχουν.
 7. Τα προβλήματα ομιλίας, που οφείλονται σε λανθασμένη θέση των δοντιών, βελτιώνονται.
 8. Βλαβερές παιδικές συνήθειες (π.χ. ο θηλασμός δακτύλου, η προώθηση της γλώσσας, η στοματική αναπνοή) διακόπτονται εγκαίρως.
 9. Οι μελλοντικές οδοντιατρικές πράξεις (π.χ. σφραγίσματα, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, γέφυρες, περιοδοντικός καθαρισμός) διευκολύνονται.
 10. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση ενισχύoνται, καθώς η εμφάνιση του προσώπου αναβαθμίζεται.
 11. Το όμορφο χαμόγελο αποτελεί ένα επιπλέον όπλο επιτυχίας, καθώς το χαμόγελο είναι σπουδαίο μέσο ανθρώπινης επικοινωνίας, προσωπικότητας και έκφρασης συναισθημάτων, και αναμφίβολα δίνει την πρώτη εντύπωση!!!

  invisalign

  Το χαμόγελο είναι ένα λίφτινγκ προσώπου που είναι οικονομικά προσιτό σε όλους.